28 жовтня 2016

Пам’ятаємо минуле заради майбутнього!



28 жовтня в Україні відзначають День звільнення країни від фашистських загарбників. Це національне свято відзначається в Україні з 2009 року. 20 жовтня 2009 року третій президент України Віктор Андрійович Ющенко підписав Указ № 836 /2009 "Про День визволення України від фашистських загарбників", який наказував відзначати це свято в країні щороку 28 жовтня.
В указі глави держави, зокрема, говорилося, що свято вводиться "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні".
Звільнення України від нацистів у ході Великої Вітчизняної війни відбувалося в період з січня 1943 р. року по жовтень 1944 року.
З метою ушанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів війни і пам’яті про Перемогу, в Оникіївській школі були організовані  та проведені бесіди з історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, перегляд відеороликів/фільмів про історію визволення території українських земель.


Немає коментарів:

Дописати коментар